štvrtok 12. januára 2012

Menu 1.


Zeleninová polievka:
Necháme zovrieť 1liter vody. Pridáme do nej očistenú a nakrájanú zeleninu: pór,mrkvu, zeler, petržlen. Keď sa zelenina uvarí - cca 20 min. polievku osolíme, okoreníme (čerstvo namletým korením), pridáme miso tiež podľa chuti, za hrsť ovsených vločiek a čerstvej petržlenovej vňaťky.

Zapekaná brokolica:
V pare (alebo len krátko) povaríme na ružičky rozobranú brokolicu. Scedíme. Dáme do vymastenej zapekacej misy. Z 2 vajec, 1 jogurtu (smotany) si pripavíme zálievku. Osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a hrsť bazalky, roztlačené 2 strúčiky cesnaku. Polejeme brokolicu a zapečieme. Na záver posypeme syrom a čerstvými bylinkami.

Biely (alebo aj čierny) koreň nasurovo:
Bielu reďkev očistíme a nahrubo nastrúhame. Pripravíme si dresing zo 4 PL sladkej smotany, 1ČL kokosu, soli, korenia,kôpru a 1ČL citrónovej šťavy. Zalejeme reďkev a necháme trocha postáť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára